Provincie Antwerpen

FAQ

Boekingen

Hoeveel mensen kunnen er tegelijkertijd op het spoor fietsen?
Er zijn 19 gezinsfietsen waar max. 5 personen op kunnen en 4 groepsfietsen waar max. 12 personen op kunnen. In totaal kunnen er dus 143 personen fietsen per vertrekmoment. Je kan steeds in het online boekingssysteem nagaan hoeveel fietsen er nog beschikbaar zijn. 

Hoe lang op voorhand kan ik best boeken?
Als je echt zeker wil zijn van de fietsen zo lang mogelijk op voorhand. Vooral de groepsfietsen zijn snel volboekt, zeker in de weekends en in de namiddag. De gezinsfietsen zijn minder snel volgeboekt. Je kan steeds in het online boekingssysteem nagaan of er nog voldoende fietsen beschikbaar zijn. 

Kunnen we ook op andere uren vertrekken dan aangegeven in het boekingssyteem?
Dit is niet mogelijk omdat het spoor afwisselend eenrichtingsverkeer is.

Is het mogelijk om het traject omgekeerd af te leggen?
Dit is niet mogelijk omdat het spoor afwisselend eenrichtingsverkeer is.

Kan ik mijn boeking wijzigen of annuleren?
Dit kan indien je ons tijdig verwittigd. Annuleren kan tot 48 uur voor vertrek, bekijk hier de voorwaarden

Over de activiteit

Hoe lang duurt de pauze?
De pauze in Kamp Noord in Brasschaat duurt ongeveer een klein uurtje. Op donderdagen buiten de schoolvakanties, duurt de pauze wel langer en kan je zelfs een arrangement boeken.

Mogen we zelf een picknick meenemen? 
Ja, je kan steeds je eigen picknick meenemen en opeten op de daarvoor voorziene picknickweide. 

Gaat het spoorfietsen ook door bij regenweer? 
Ja! Alle fietsen zijn voorzien van een regendakje waardoor je droog op de fiets zit. Bij regenweer raden we aan om toch aangepaste kledij te voorzien voor het op- en afstappen, keren, openen van de barelen etc. Aan de pauzehalte in Brasschaat kan je binnen zitten in bistro Perron Noord.

Vanaf welke leeftijd kunnen kinderen zelf fietsen?
Kinderen kunnen vanaf 1m50 goed aan de trappers. Gelieve kinderen/ jonge tieners niet zonder begeleiding te laten spoorfietsen. 

Mag een hond mee op de spoorfiets?
Als de hond rustig op de fiets kan blijven zitten, is dit geen probleem. Gelieve de hond wel steeds aan de leiband te houden.

Kan ik onderweg tijdens het fietsen stoppen om te wandelen of picknicken?
Nee, het is verboden om onderweg echt te stoppen omdat je anders alle achterliggende fietsen ophoudt. Het is uiteraard wel mogelijk om even te stoppen zodat je om beurten kan fietsen of zitten.

Toegankelijkheid

Is het spoorfietsen toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Gezinsfietsen

De gezinsfietsen zijn zo ontworpen dat er een (gewone) rolstoel op kan tussen de twee fietsers in. 

Groepsfietsen

Het is mogelijk om met een (gewone) rolstoel mee op de groepsfiets plaats nemen. De persoon moet hiervoor wel zelf op de spoorfiets kunnen stappen. Dit is een opstap van een 50 cm.

Gelieve op voorhand contact op te nemen zodat de uitbaters de groepsfiets op het juiste spoor kunnen plaatsen voor vertrek. (zie contact).

Aan het onthaal in Kapellen is er een toegankelijk toilet. Aan de pauzehalte in Brasschaat is het café Perron Noord rolstoeltoegankelijk.