Provincie Antwerpen

Het traject

Je fietst over hetzelfde enkel spoor heen en terug met een pauze tussen de heen- en terugrit. Eerst trap je zo’n 5 km van Kapellen naar Brasschaat, waar je kan uitrusten, iets kan eten en drinken, of gedurende een uurtje verder op ontdekking kan gaan in de omgeving. Nadien vertrek je in omgekeerde richting opnieuw van Brasschaat naar Kapellen.

1450362832.jpg

 

Onderweg moet je twee keer afstappen om barelen open te maken om veilig een weg over te steken. Op twee plaatsen moet je ook even afstappen om de spoorfiets te keren op een draaiplatform.  

1. Kapellen -> Brasschaat

duur: ongeveer 60 min

Klaar voor vertrek? Neem plaats op een spoorfiets en trap zo’n 5 km van het vertrekpunt naar het militair vliegveld van Brasschaat. Onderweg fiets je tussen het groen langsheen historische bunkers en over de Antitankgracht. Wie geluk heeft spot onderweg misschien een ree, of wordt vergezeld door vlinders die de spoorfiets gebruiken als rustplaats. Genieten en plezier maken is de boodschap!

2. Pauze aan het militair vliegveld met café “Perron Noord”

duur: ongeveer 60 min

Hier neem je even afscheid van de spoorfiets voor een welverdiende pauze. Aan het militair vliegveld kan je in één van de oude militaire gebouwen van Kwartier Noord terecht in de bistro Perron Noord. Op het terras heb je een mooi uitzicht op het vliegveld, waar tijdens het weekend nog actief gevlogen wordt. De allerkleinsten kunnen zich uitleven in het speeltuintje. 

3. Brasschaat -> Kapellen

Duur: ongeveer 50 min

Na een pauze keer je per spoorfiets terug naar het vertrekpunt in Kapellen.